Édgar Barreto en Jonathan Okita zijn voldoende hersteld om zondagmiddag mee af te reizen naar Spanje. Daar belegt NEC een zevendaags trainingskamp aan de Costa Del Sol. Ook Guus Gertsen, Joep van der Sluijs en Nils Rossen reizen mee af naar het zuiden.

Gertsen zal meegaan als vervanger van El Karouani, die bezig is met de voorbereiding van de Afrika Cup. Gertsen, die dit seizoen spelend is in de O21, heeft afgelopen zomer zijn eerste profcontact getekend. De centrumverdediger zat met name vorig seizoen al vaker op de bank bij de eerste selectie. Speelminuten maakte de Bemmelaar nog niet. Net als Gertsen zal ook middenvelder Nils Rossen meegaan naar Spanje. De lichtvoetige middenvelder komt ook uit in de O21 en heeft in december zijn eerste profcontract getekend.

Guus Gertsen in actie bij NEC O21.

Okita, Barreto en Van der Sluijs zullen alle drie meereizen naar Alhaurin El Grande. Alle drie de spelers waren voor de winterstop geblesseerd en zijn op de weg terug om weer te kunnen spelen. Barreto en Van der Sluijs trainden eerder al individueel op het veld, Okita werkte zijn revalidatie tot dusver alleen binnen af.

Naast El Karouani moet trainer Rogier Meijer ook Rens Van Eijden, Pedro Ruiz en Mathias de Wolf missen. Het drietal kampt al langere tijd met een blessure en een rentree zit er voorlopig nog niet in.

Foto’s: Orange Pictures | LIN VI Fotografie