Jonathan Okita heeft zondagavond zijn debuut gemaakt voor Congo in de wedstrijd tegen Madagaskar. Congo verloor deze wedstrijd wel door een vroeg doelpunt in de eerste minuut van Njiva Rakotoharimalala. Dit was tevens het enige doelpunt in de wedstrijd.

De van origine Duitse aanvaller kwam na de rust in het veld in de wedstrijd tegen Madagaskar, maar kon dus niks meer veranderen aan de score. Het waren voor Okita de eerste minuten in het shirt van Congo, die donderdagmiddag ook al een wedstrijd tegen Madagaskar speelden die wel werd gewonnen (2-0). In die wedstrijd bleef Okita echter negentig minuten op de bank. De 26-jarige vleugelspeler beleeft sinds de play-offs van vorig seizoen een opleving en dat is dus beloont met een debuut voor het nationale elftal van Congo, waar onder andere spelers als Cedric Bakambu en Dieumerci Mbokani voor uitkomen.

Door deze verliespartij is Congo gezakt naar de derde plek in groep J van de WK kwalificatie. Aangezien alleen de beste van de groep zich kwalificeert voor de volgende fase, wordt het een lastig verhaal voor Okita en consorten. Okita is niet de enige NEC-speler die deze interlandperiode debuteerde. Ook Souffian El Karouani debuteerde dit weekend voor zijn land. Lees hier meer.

Foto: Orange Pictures