Jonathan Okita was weer belangrijk met zijn gelijkmaker tegen RKC. Het was voor de aanvaller, die natuurlijk lang moest toekijken door een blessure, zijn eerste goal sinds 31 oktober. Over het eindresultaat is hij niet echt te spreken (1-1).

“Ik ben niet blij met het resultaat. We hebben natuurlijk niet verloren. Één punt is beter dan niets, maar ik denk dat we de kans hadden om het beter te doen dan dit. We geven ook een goal weg. Ik denk dat we wel verdienden om te winnen. We moeten agressiever zijn voor de goal, meer concreet. Ik denk dat de drie punten er echt wel inzaten, maar dat is voetbal.”

De connectie voorin kan nog beter

Okita is blij met zijn bijdrage voor het team na zijn blessure. “Ik ben op dit moment natuurlijk blij. De wedstrijd tegen Heerenveen was lastiger voor mij, dat ging deze keer beter. Ik moet nog steeds in het ritme komen. Ik moet deze minuten gebruiken om weer in het ritme te komen om bijvoorbeeld acties in te zetten en op het juiste moment diep te lopen. Dat gaat even duren, maar voor nu gaat het oké.”

Het gaat NEC meestal voetballend goed af, totdat ze bij de zestien van de tegenstander komen. Daar moet volgens de aanvaller nog hard aan gewerkt worden. “Dat kunnen we op de training oefenen. Het heeft zoals ik eerder al zei te maken met de agressiviteit binnen het elftal. We moeten sneller denken. Het is een gevoel en de connectie tussen de spelers kan daarin nog beter worden. Vandaag was dat niet goed.”

Eerste goal sinds 31 oktober

Okita is blij met zijn eerste goal sinds 31 oktober. “Ik was natuurlijk bijna twee maanden geblesseerd. Ik ben blij dat ik het team kan helpen. Het is belangrijk dat ik het gevoel nu weer heb dat ik een goal kan maken. Daar hou ik van. Ik had de tweede ook moeten maken. Daardoor kon ik het feestje voor de supporters niet compleet maken. Het is fijn dat het stadion weer vol zit. Ze schreeuwen ons naar voren en dat is fijn.”

De volgende wedstrijd is natuurlijk de derby. Ook Okita voelt iets extra’s voor die wedstrijd. “Natuurlijk voel ik iets extra’s. Ik denk dan terug naar de wedstrijd hier in Nijmegen. Die verdienden we niet om te verliezen. We willen ze laten zien dat wij ook echt wat kunnen”, besluit Okita.

Foto: Rob Koppers