Jonathan Okita had woensdagavond de halve finale op zijn schoen. Ware het niet dat de vleugelflitser, naar eigen zeggen vermoeid, de bal volledig verkeerd raakte en NEC en VVV in een verlenging uit mochten gaan maken wie begin maart naar het GelreDome af mocht reizen. Okita was er na afloop kapot van. “Deze wedstrijd was van ons, dat gevoel had ik echt.”

In de absolute slotfase van de reguliere speeltijd werd Okita de diepte ingestuurd. Een enorme kans lag in het verschiet. “Ik moet gewoon met links schieten, niet met rechts. Niet met de punt van mijn schoen”, vertelt Okita tegenover dagblad De Gelderlander. “Nu miste ik de bal royaal. Dit is gewoon een easy goal, die moet zitten.” Okita baalde er zichtbaar van. “Misschien had het met de vermoeidheid te maken. Ik was na 80 minuten op, ik had zelfs al kramp voordat de verlenging begon. Maar dat is absoluut geen excuus.”

Okita hield er een slapeloze nacht aan over. “De wedstrijd en al helemaal de kans blijven me nog wel even bij. Maar uiteindelijk moeten we dit duel niet vergeten”, waakt Okita. Wel de uitslag, niet de wedstrijd. “De energie die we vandaag toonden moeten we meenemen naar de competitie. We hebben alles gegeven, konden goed mee met een Eredivisie-ploeg. Dan moet je ook trots zijn”, besluit Okita realistisch.

Foto: Rob Koppers