Mooi nieuws voor NEC-spits Koki Ogawa. De 26-jarige Japanner is opgeroepen voor de nationale ploeg. Op 21 en 26 maart speelt Japan in de WK-kwalificatie tweemaal tegen Noord-Korea. Het is voor het eerst sinds zijn debuut in 2019 dat Ogawa opgeroepen is.

Ogawa is dit seizoen de vaste spits in Nijmegen, al moest hij die positie even afstaan aan Bas Dost. De Japanner staat momenteel op twaalf goals en een assist voor NEC. Na de inmiddels vertrokken Magnus Mattsson is hij de speler die bij de meeste goals betrokken is geweest voor de Nijmegenaren.

Nationale ploeg

In 2019 maakte Ogawa zijn debuut voor de nationale ploeg van Japan. In een wedstrijd tegen Hongkong begon de spits in de basis en liet hij zien waar hij goed in is: doelpunten maken. Met een hattrick werd hij de grote man. Sindsdien speelde Ogawa echter niet meer voor ‘The Samurai Blue’. Door zijn goede resultaten mag hij het nu weer laten zien in zijn thuisland.

Toen de spits de (huur)overstap maakte van Yokohama FC naar NEC was hij al vol zelfvertrouwen over een terugkeer bij de nationale ploeg. Bij zijn afscheidsspeech stelde hij ’terug te keren met de vlag om zijn rug, nadat hij gescoord had op een WK‘. Zo ver is het nog niet, maar de eerste stap is gezet voor Ogawa.

Foto: Rob Koppers