Met twee doelpunten, en ook nog een afgekeurde goal, was Koki Ogawa tegen FC Volendam de grote man bij NEC (3-3). Volgens verschillende Nederlandse media heeft de Japanse spits daardoor een plekje in hun Team van de Week verdiend. ForzaNEC zet het op een rijtje.

Voetbal International, het Algemeen Dagblad en de Telegraaf zetten de spits in hun team van de week. Bij laatstgenoemde verzorgde Robin Jongmans de cijfers en lichte zijn keuze voor Ogawa toe; “Weer een Japanner die al snel goed lijkt te renderen in de Eredivisie, dat blijkt toch vaak een goede match. Hij is een bezige spits en dan dwing je zoiets ook af naar mijn idee.”

Bij VI krijgt de spits liefst een acht, samen met Speler van de Week Willum Willumsson. Dat is een half punt hoger dan bij de beoordelingen van ForzaNEC. Daar kreeg de Japanner een 7,5. Ook andere voetbalsites namen de spits op in hun beste elftal van de afgelopen speelronde. Het moge duidelijk zijn dat de media lyrisch zijn over het optreden van de spits. De teller van Ogawa dit seizoen staat op vier treffers. Zaterdag speelt NEC tegen FC Twente, hopelijk voor NEC kan de spits zijn vorm doortrekken.

Foto: Rob Koppers