Het was al een tijdje niet meer de vraag óf Koki Ogawa naar NEC zou komen, maar wanneer. Nu ook daar duidelijkheid over is, is het tijd voor de aanstaand NEC-aanwinst om doelen te gaan stellen en dat zijn niet de minste.

Ogawa kwam zondag aan in Nederland en plaatste op zijn Instagram Story een foto van het CWZ. Daar heeft hij waarschijnlijk ’s avonds al zijn medische keuring ondergaan. Zaterdag nam de spits afscheid van zijn (inmiddels voormalig) teamgenoten bij Yokohama FC en stapte hij in het vliegtuig op weg naar Nederland. Tijdens zijn afscheidsspeech liet de Japanner zich wel alvast ontvallen hoe hij terug wenst te komen in het land van de rijzende zon, namelijk met meer doelpunten voor het Japanse nationale team achter zijn naam. “De volgende keer dat ik hier kom, zal dat zijn met de Japanse vlag op mijn rug. Ik zal degene zijn die scoort op het volgende WK.”

Scoren voor zijn land kan Ogawa namelijk wel. Tijdens zijn tot nu toe enige interland tegen Hong Kong eind 2019, scoorde de rechtspoot namelijk direct een hattrick. Hij baalde dan ook dat hij niet mee mocht naar het WK in Qatar afgelopen jaar, maar toch haalt de spits energie uit die afwezigheid.

Landgenoten en zorgen

Hoewel de aanvaller Japan dus voor even vaarwel zegt, komt hij wel een aantal landgenoten tegen in de Eredivisie. Sommigen van hen sprak hij zelfs al, waaronder Yukinari Sugawara van AZ en Koki Saito van Sparta. Zij hebben hem, net als voormalig FC Groningen en PSV-speler Ritsu Doan, al wat over de competitie laten weten. Daarnaast gaf de aanvaller tegenover Japanse media aan zichzelf al ingelezen te hebben over de Eredivisie, waarbij hij vermeldde dat hij het idee heeft dat ‘de Belgische competitie en het tweede niveau van Duitsland bekend staan om countervoetbal, dus fysiek spel met grote en snelle aanvallers. De Nederlandse competitie lijkt wat meer solide wat voetbal betreft, met meer opbouw van achteruit.’

Qua voetbal maakt de spits zich naar eigen zeggen dan ook niet zo veel zorgen, maar over iets anders wel. “Ik ben niet goed in talen, daar heb ik nog flinke stappen in te zetten.” Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op zijn nieuwe omgeving is de aanvaller al wel bezig met Engels les. Ook geeft Ogawa aan dat hij het uiteindelijk op het veld moet laten zien. “Als ik in het begin al kan scoren, dan voelt het vanzelf goed in mijn hoofd. Ik wil doelpunten maken, mezelf verbeteren en zo weer opgeroepen worden voor de nationale ploeg.”

Wanneer de Japanner zijn doelen inderdaad behaalt en dus veel speelt en scoort, zal hij ongetwijfeld een hoop Konnichiwa’s (‘goedendag’ in het Japans) van de Nijmeegse fans ontvangen. Aan zijn instelling ligt het in ieder geval niet. “Ik heb er veel zin in en wil zo snel mogelijk spelen!”

Foto: screenshot YouTube The AFC Hub