De Eredivisie is vanaf midden februari ook in Japan te zien. Tot en met het einde van het seizoen 2024/25 zijn de wedstrijden op het hoogste niveau van Nederland ook aan de andere kant van de wereld te zien. Dit mede door een groeiend aantal Japanse voetballers in de Eredivisie.

NEC ging deze zomer op de Japanse tour met Koki Ogawa, Kodai Sano en Sai van Wermeskerken, waarvan laatstgenoemde alweer is vertrokken. Op sociale media valt op dat Japanse voetbalfans de prestaties van Ogawa en Sano nauwlettend in de gaten houden. Over een paar weken kunnen ze dat gewoon doen op hun eigen televisie. Fujitv gaat vanaf speelronde 22, die volgende week start, maximaal 156 Eredivisiewedstrijden uit.

“De samenwerking tussen de eredivisie en Fujitv benadrukt de toenemende wereldwijde vraag naar de eredivisie, en is onderdeel van de internationale strategie die de competitie halverwege 2023 is gestart”, verklaart de competitie. Behalve NEC hebben ook Sparta Rotterdam (Shunsuke Mito en Koki Saito), AZ (Yukinari Sugawara) en Feyenoord (Ayase Ueda) Japanners onder contract staan.

Foto: Orange Pictures