Koki Ogawa is voor velen nog een redelijk mysterieus individu. De Japanner kan door zijn gebrekkige Engels nog geen Nederlandse media te woord staan en daardoor weten we nog maar weinig van Ogawa. Een interview in zijn moedertaal is natuurlijk geen enkel probleem. Met zijn komst zijn er geregeld veel Japanse journalisten te vinden in Nijmegen die de spits maar wat graag spreken.

In een interview met Japans nieuwsmedium SoccerDigestWeb praat Ogawa over de concurrentiestrijd met Dost. De strijd die hij op dit moment lijkt te verliezen, want na een bliksemstart van de Japanner wil het de afgelopen wedstrijden nog niet echt lukken. “Eerlijk gezegd had ik het gevoel dat ik vervangen zou worden”, begint Ogawa tegen de Japanse pers. “Zoals je kunt zien is Bas Dos een hele lange en goede speler, dus ik besefte me al bij zijn komst dat ik een sterke concurrent erbij kreeg. Een spits is echter een unieke positie. Het gaat niet om hoeveel minuten hij in 34 competitiewedstrijden maakte, maar om hoeveel doelpunten hij scoorde. Je moet als spits gewoon scoren.”

Tijdens het duel met RKC keek Ogawa verbaasd om zich heen toen er uit het niets hard werd gejuicht. “Ik dacht: wat gebeurt er?”, vertelt de Japanse spits. “Ik zag Dost warmlopen en toen begreep ik waarom er werd gejuicht.” Ogawa weet dat Dost een spits is met een flinke staat van dienst. “Ik hoorde dat Dost bij Eintracht Frankfurt met Daichi Kamata speelde en eerder ook topscorer van Nederland werd. Dit is misschien een kleine tegenvaller voor me, maar ik ben niet naar Nederland gekomen met het gevoel dat het makkelijk zou gaan. Dost heeft het vertrouwen van iedereen verdiend door wat hij tot nu toe heeft opgebouwd. Ik accepteer dat, maar ik wil natuurlijk mezelf ook laten zien. Daarom ben ik altijd optimistisch. Ik denk niet dat mijn spel slecht was, maar er zijn verbeterpunten.”

Trots op Sano

Ook kijkt Koki met trots naar zijn 19-jarige landgenoot Kodai Sano. “Ik vind het geweldig dat hij op 19-jarige leeftijd naar Nederland is gekomen. Hij laat ook altijd zijn beste kwaliteiten zien. We hadden vandaag graag willen starten, het mocht niet zo zijn, maar we zullen er allebei keihard voor gaan werken.” Sano leek tegen PSV ook zijn eerste goal voor NEC mee te pakken, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo blijft de teller voor de andere Japanner nog op nul staan.

Foto: Orange Pictures