Rogier Meijer is de nieuwe hoofdtrainer van NEC. De aanstelling hing al een tijdje in de lucht en werd dinsdag officieel gemaakt door de Nijmeegse club. Meijer volgt zichzelf op, aangezien hij afgelopen seizoen deel uitmaakte van het veelbesproken driemanschap met François Gesthuizen en Adrie Bogers. Ron de Groot wordt de assistent van Meijer. Meijer tekent voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

De 38-jarige Meijer werkt sinds 2017 voor NEC. Daarvoor was hij jeugdtrainer bij zijn oude liefde De Graafschap. In Nijmegen kreeg hij de onder 19 onder zijn hoede. Daar maakte hij een dusdanig goede indruk dat hij bijna twee jaar later doorschoof naar het eerste elftal. Na het ontslag van Jack de Gier vormde Meijer met Bogers en De Groot een driemanschap. Afgelopen seizoen werd die curieuze constructie doorgezet met Gesthuizen in plaats van De Groot.

NEC wilde naast de jonge Meijer een ervaren assistent hebben en vond die in De Groot, die de afgelopen jaren de beloften van de Nijmeegse club trainde. Hij wilde het rustiger aan doen, maar kon de roep van NEC zoals wel vaker niet weerstaan. Daarom keert hij terug bij de hoofdmacht.

Foto: Rob Koppers