Het zat er al even aan te komen, maar de kogel is nu door de kerk. Tjaronn Chery keert na de zomer niet terug bij NEC. De 35-jarige heeft voor twee seizoenen getekend bij Royal Antwerp.

Tijdens een interview op het clubkanaal van NEC gaf Chery aan dat hij deze stap eigenlijk niet kon weigeren. Hij speelde nog nooit voor een topclub, zo stelt hij. Dat wilde hij nog eens meemaken. Vandaar dat hij Antwerp boven NEC verkoos. Chery liet verder weten een erg goede band te hebben opgebouwd met de Nijmeegse club en ook voornamelijk met trainer Rogier Meijer. Hij sprak ook veel met hem over een eventueel langer verblijf in de Keizerstad, maar dat zat er helaas niet in.

Tekst gaat verder onder het Instagram-bericht.

Chery kwam vanwege zijn zieke zoontje in de winter op huurbasis naar NEC. Enkele weken terug liet hij zijn contract bij Maccabi Haifa ontbinden, om volgend seizoen dichter bij zijn familie te zijn. De aanvallende middenvelder bleek een geschikte opvolger van Magnus Mattsson, die in de winter voor een recordbedrag vertrok naar FC Kopenhagen.

In zijn laatste maand in het rood-groen-zwart werd Chery nog uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Eredivisie. Het was voor het eerst dat een NEC’er deze prijs ontving. In totaal speelde de linkspoot achttien duels voor de Nijmegenaren. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij vier assists.

Foto: Rob Koppers