Het leek al een tijd duidelijk, maar nu heeft NEC ook de bevestiging gegeven: Carlos Aalbers volgt Ted van Leeuwen op als technisch directeur bij NEC. Aalbers komt over van AZ, waar hij hoofd scouting was. Het gaat vooralsnog om een mondeling akkoord. Als de laatste formaliteiten zijn afgerond, wordt Aalbers per 14 november de nieuwe technische directeur van NEC.

Maandagavond kwam voorzitter van de Raad van Commissarissen van NEC, Ron van Oijen, tot een akkoord. “We zijn AZ erkentelijk voor het meewerken aan deze transfer. Op 14 november organiseren we een persmoment, waarbij Carlos ook officieel tekent. De directie en RvC, alsmede de andere geledingen binnen NEC, zijn content dat Carlos terug is in Nijmegen.” Volgens De Gelderlander tekent Aalbers tot zijn pensioen tot 2029.

De naam van Aalbers werd vrijwel meteen na het nieuws over het vertrek van Van Leeuwen genoemd. Aalbers was eerder ook al verantwoordelijk voor de technische zaken van NEC, namelijk tussen 2007 en 2013. In die periode haalde hij onder andere goudhaantjes Björn Vleminckx en Alireza Jahanbakhsh naar Nijmegen. Dit weekend werd dankzij AZ-trainer Pascal Jansen al duidelijk dat de gesprekken tussen NEC en Aalbers de goede kant op gingen.

Wel staat Aalbers meteen voor een zware kluif. NEC presteert ver ondermaats en staat inmiddels dichtbij de degradatiezone. Iets waar bijna niemand vooraf rekening mee had gehouden. Vooral het scorend vermogen van de Nijmegenaren baart zorgen.

Foto: Rob Koppers