Terwijl de selectie van NEC geniet van een welverdiende vakantie, begint het oefenprogramma voor de aankomende voorbereiding vorm te krijgen. Naast de traditionele oefenpot tegen sc NEC gaat NEC onder meer op bezoek bij 1.FC Köln en Heracles Almelo. Een overzicht van de wedstrijden die door NEC bekend zijn gemaakt.

De jaarlijkse opener van NEC tegen de amateurs van NEC gaat plaatsvinden op zaterdag 2 juli. Een tijd is nog niet bekend maar zoals goed gebruik is De Eendracht het decor, waar tegelijkertijd het nieuwe kunstgrasveld ‘geopend’ zal worden. Ook worden er twee wedstrijden tegen amateurclubs gespeeld. Op 6 juli speelt NEC tegen DIO’30 uit Druten en op 19 juli gaat het in Groesbeek op bezoek bij De Treffers. Veel later nemen de Nijmegenaren het op 22 juli op tegen 1.FC Köln. De nummer 7 van de Bundesliga van afgelopen seizoen ontvangt NEC in Troisdorf. Deze wedstrijd zal zonder publiek afgewerkt worden.

Degradant Heracles Almelo is een week later op vrijdag 29 juli de afsluitende tegenstander voor NEC, want 5 augustus start de eredivisie weer. De laatste bevestiging voor een oefenwedstrijd is net als voorgaande seizoenen het oefenduel tegen RKC op sportpark De Kamp in Weurt. Vorig seizoen eindigde deze confrontatie in een ruime overwinning voor NEC: 3-0.

Oefenprogramma NEC (2 juni)
2-7 NEC – sc NEC (De Eendracht), tijd nog niet bekend
6-7 DIO’30 Druten – NEC, tijd nog niet bekend
9-7 RKC Waalwijk – NEC (Sportpark De Kamp, Weurt), tijd nog niet bekend
19-7 De Treffers – NEC, tijd nog niet bekend
22-7 1.FC Köln – NEC (Troisdorf, besloten)
29-7 19:00 Heracles Almelo – NEC (Erve Asito)

Foto: Rob Koppers