NEC heeft vrijdagmiddag het oefenprogramma in de voorbereiding op het seizoen 2018-2019 bekend gemaakt. Op 1 juli zullen de mannen van Jack de Gier het seizoen openen met de eerste training op de Eendracht.

Zoals ieder jaar zal traditioneel de oefenwedstrijd tegen Sportclub NEC gespeeld worden. Daarnaast worden er nog drie wedstrijden tegen amateurverenigingen gespeeld worden, te weten: JVC Cuijk, VV Alverna en tijdens het trainingskamp tegen het Helders Elftal.

Ook zal NEC tegen enkele profclubs oefenen. Tijdens een trainingskamp in Den Helder zal er gespeeld worden tegen FC Dordrecht of Telstar. In Weurt zal de oude club van technisch directeur Remco Oversier, RKC Waalwijk, op bezoek komen.

Behalve de Nederlandse ploegen komen er ook twee internationale clubs naar Nederland toe om een oefenwedstrijd te spelen tegen NEC. Op dinsdag 10 juli komt het Qatarese Al-Gharafa op bezoek, waar Wesley Sneijder momenteel onder contract staat. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in Weurt. Op dinsdag 24 juli zal het Turkse Kayserispor tegenstander zijn op een nog nader te bepalen locatie.

NEC is momenteel nog druk bezig om een laatste wedstrijd te regelen in het eigen Goffertstadion, voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd. Deze zal dan plaats moeten vinden op vrijdag 10 augustus. Dit duel zal gekoppeld worden aan de seizoensopening, waar er diverse activiteiten in en rondom het stadion zullen zijn voor supporters.

Datum Tijd Thuis Uit Locatie
Zondag 1 juli 10:15 Eerste training De Eendracht
Vrijdag 6 juli 19:30 SC NEC NEC De Eendracht
Dinsdag 10 juli 19:00 NEC Al Gharafa WVW Weurt
Vrijdag 13 juli 19:00 VV Alverna NEC VV Alverna
Donderdag 19 juli n.n.b. Helders Elftal NEC Den Helder
Zaterdag 21 juli n.n.b. NEC SC Telstar/FC Dordrecht Den Helder
Dinsdag 24 juli 19:00 NEC Kayserispor n.n.b.
Vrijdag 27 juli 19:00 NEC RKC Waalwijk WVW Weurt
Vrijdag 3 augustus n.n.b. NEC JVC Cuijk n.n.b.
Vrijdag 10 augustus n.n.b. Kick-off NEC Goffertstadion

Foto: Rob Koppers