Cas Odenthal wilde zondagavond na de 1-2 zege op SC Cambuur alleen over de wedstrijd praten. Dat is natuurlijk zijn goedrecht, maar vragen over zijn contractsituatie zijn niet meer dan logisch. Begin vorige week ontving hij een ontslagbrief op de deurmat en dit weekend tekende hij een contract bij het Duitse Sports360.

Dat is een managementbureau uit Duitsland, dat eigenlijk alleen maar Duitsers onder zijn hoede heeft. Opvallend dus. “Maar daar mag ik niks over zeggen.” Op de vraag van wie hij daar niets over mag zeggen, zwijgt hij. Odenthal houdt de Nijmeegse club en achterban daarmee aan het lijntje. Er gaan geluiden dat NEC de houding van de centrumverdediger zat is en haar aanbieding heeft ingetrokken.

Desondanks speelde Odenthal zondag wel 90 minuten tegen SC Cambuur. “Het was een lastige pot, maar we hebben het uiteindelijk goed gedaan door op het juiste moment toe te slaan.” Odenthal zag grote ruimtes ontstaan en zag dat zijn ploeg geen grip had op het aanvalsspel van de thuisploeg. “We voerden onze taken niet goed uit, dan moet je hopen dat je die fase overleeft. Dat hebben we gedaan.”

Van een jubelstemming in de kleedkamer na afloop wist Odenthal niets. “Ik ben maar amper in de kleedkamer geweest, maar we hebben nog heel veel om voor te spelen”, doelt Odenthal op plek acht die rechtgeeft tot de play-offs. “Dan zou het raar zijn als we nu onze kop eraf gaan zuipen, haha.” Maar één biertje, dat kan toch wel nu de doelstelling handhaving is bereikt. “Wie weet wat er voor ons klaarstaat”, sluit Odenthal lachend af.

Foto: Orange Pictures