NEC wist vrijdagavond nipt te winnen van Jong Ajax. Door een kopbal van Édgar Barreto in de eerste helft wonnen de Nijmegenaren voor het eerst uit van de Amsterdamse beloften. Aanvoerder Cas Odenthal was blij met de defensie en natuurlijk met de drie punten.

“Verdedigend hebben we volgens mij echt weinig weggegeven. Ik denk wel dat we meer hadden kunnen scoren, maar gelukkig scoort Édgar met een mooie kopbal. Een zakelijke zege”, zegt Odenthal bij ESPN. “Het is een moeilijke bal om zo te verlengen, maar dat is een kwaliteit van hem. Een mooie goal, dat doet hij goed.”

Terwijl NEC in het eerste bedrijf wat meer de overhand had, was het net na rust Jong Ajax dat aan begon te dringen. “Ik denk dat dit voor ons de moeilijkste fase van de wedstrijd was. Daarna hebben we wat kleine omzettingen gedaan waardoor we wat verder van de goal druk konden zetten en eigenlijk niet veel meer weggeven.”

Historisch

Op de kritische noot dat de Nijmegenaren het eerder uit hadden kunnen spelen reageert de 20-jarige verdediger nuchter. “Daar ben ik het mee eens en daar gaan we naar kijken. Uiteindelijk winnen we met 0-1 en dat is gewoon prima. Ik zag in de bus langskomen dat we hier nog nooit gewonnen hadden. Een historische zege ja.”

“Een plekje stijgen zou mooi zijn, maar wij zijn gewoon wedstrijd voor wedstrijd bezig om te winnen en dan zien we wel waar we eindigen. Nu weer twee overwinningen op rij, dat is altijd lekker”, sluit Odenthal lachend af.

Foto: Rob Koppers