Sinds Ajax-uit had NEC amper tegendoelpunten gekregen, maar woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht kreeg NEC er drie om de oren. Verdediger Cas Odenthal was blij met de steun vanuit De Goffert, maar niet met het spel van zijn ploeg.

“We verliezen op details. Bij de 0-1 voeren wij bij de hoekschop onze taken als team niet goed uit. Dat is gewoon heel dom. Eigenlijk zit je gewoon goed in de wedstrijd en geef je weinig weg. In de tweede helft proberen we meer te drukken, en samen met het publiek lukte dat ook. Echte kansen creëren we alleen niet. Dan geef je daarna achterin iets meer ruimte weg en daar zijn zij goed mee omgegaan. Ze hebben drie kansen gehad en die schieten ze goed in. We deden echt niet voor hen onder, maar we creëren zelf te weinig. Een beetje geflatteerd dit denk ik”, aldus de 20-jarige verdediger.

Fout bij de 0-1

Waar het eerste tegendoelpunt voornamelijk een mooie goal van Bart Ramselaar was, was Odenthal alles behalve blij met hoe die goal tot stand kwam. “Er moet daar iemand uitstappen, en die persoon weet dat zelf ook. Ik ga natuurlijk niet zeggen wie dat is. Die moet gewoon uitstappen en dat doet hij niet. Hij kan zo aanleggen en schiet de bal heerlijk binnen daar niet van, maar dat moet bij ons echt beter.”

“De tweede en derde goal ontstaan doordat wij meer gaan forceren, meer aanvallen etc. Dan geef je achterin dus meer ruimte weg. Bij die tweede goal leiden we opeens balverlies op het middenveld als ik het goed heb. Tja, daar valt niet echt tegen te verdedigen.”

De Kuip

Ondanks het verlies is Odenthal hoopvol gestemd over het komende duel, Feyenoord-uit. “De Kuip, dat is zeker mooi. Maar we kunnen echt wel goed voetballen en als we ons niveau halen kunnen we daar leuk mee voetballen. We gaan daar echt niet naartoe om te verliezen. We gaan alles geven en dan gaan we het zien”, sluit Odenthal strijdlustig af. 

Foto: Rob Koppers