Cas Odenthal speelde gister nadat hij het begin van de voorbereiding had gemist wegens een blessure zijn tweede wedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen. De centrale verdediger deed 75 minuten mee tegen Heracles nadat hij vorige week tegen RKC de hele wedstrijd volmaakte.

Cas Odenthal heeft de vakantieperiode gebruikt om te herstellen van zijn blessure en is naar eigen zeggen klaar voor het nieuwe seizoen. “Het is natuurlijk lekker om weer minuten te maken. Ik heb een stuk minder last van m’n blessure en ik denk dat ik op tijd weer fit ben voor de competitie”, vertelde de verdediger na de wedstrijd.

Samen met nieuweling Ivan Márquez maakte Odenthal centraal achterin een sterke indruk in Almelo. “Het was op de training afgelopen week nog wel een beetje zoeken, maar in de wedstrijd ging het eigenlijk heel goed. We vulden elkaar goed aan, al zegt hij (Márquez) soms nog wel eens wat in het Spaans, maar dat is goed te begrijpen. Dit is wel een samenwerking die ik zie zitten dit seizoen.”

NEC haalde afgelopen week twee nieuwe verdedigers naar de Goffert en dat betekent nieuwe concurrentie voor Odenthal. Die concurrentie baart echter geen zorgen bij de jonge verdediger van NEC. “Het is logisch dat er na het uitvallen van Rens (van Eijden) nieuwe centrale verdedigers worden gehaald. Natuurlijk wil ik dit seizoen zoveel mogelijk spelen, maar concurrentie hoort er nou eenmaal bij. “

De wedstrijd

Wat de overwinning op Heracles nou betekent? “Niet heel veel. Dat we winnen is leuk, maar er zijn nog altijd een hoop verbeterpunten waar we aan moeten werken. We zijn wel op de goede weg na AFC (2-1 nederlaag), er komen steeds meer vastigheden in ploeg en we willen de lijn van de afgelopen wedstrijden nu doortrekken. We hebben een goed trainingskamp achter de rug en de jongens worden steeds fitter, dus het gaat allemaal de goede kant op”, aldus Cas Odenthal.

Foto: Orange Pictures