Cas Odenthal hielp NAC Breda maandagavond in het zadel door Kaj de Rooij na tien minuten neer te halen in het strafschopgebied. Na die 0-1 merkte Odenthal dat NEC te weinig kansen creëerde om in aanmerking te komen voor een overwinning of gelijkspel.

“In de eerste tien minuten spelen we goed als team en dan is het klote om zo een penalty tegen te krijgen”, vertelt Odenthal aan ForzaNEC. “We maakten ook daarna te veel individuele fouten, waardoor NAC kansen kreeg. Uit zichzelf kregen ze geen kansen, dat was dus echt onnodig. Toch hebben we dan nog de hele wedstrijd om het om te draaien, maar dat doen we dan niet goed genoeg. Zelf creëren we te weinig en we kregen veel counters tegen.”

Het twijfelachtige begin van Odenthal leek hem ook daarna nog parten te spelen. “Zoiets moet je gelijk van je afzetten, anders gaat er nog meer fout”, aldus Odenthal, die bij afwezigheid van Jordy Bruijn en Rens van Eijden nog altijd de aanvoerdersband draagt. Samen met Terry Lartey Sanniez moest OdenthaI de opbouw verzorgen. “Ik denk dat de opbouw vanuit de verdediging niet eens het probleem was vandaag. We kregen de ballen wel bij de middenvelders en aanvallers, maar er was niet genoeg beweging om tot kansen te komen.”

Met de huidige stand treft NEC de Bredanaren in de play-offs om promotie opnieuw. Bovendien wacht volgende week Go Ahead Eagles, dat zich de beste defensie van de Keuken Kampioen Divisie mag noemen. Daarvoor moet dus iets veranderen. “We moeten die eerste tien minuten doortrekken. We moeten kijken hoe we dit beter gaan doen in de aanloop naar Go Ahead Eagles. Dat is een leuke pot en een mooie uitdaging.”