Cas Odenthal staat zijn mannetje achterin bij NEC. Met zijn enorme rust aan de bal en fysieke kracht in de duels maakte de 19-jarige centrumverdediger indruk in de voorbereiding. Volgende week wacht misschien wel een basisplaats bij de start van de competitie.

"En dat terwijl ik de voorbereiding begon om ’te ruiken’. In eerste instantie mocht ik twee weken meetrainen, dat werd uiteindelijk verlengd naar zes. Komende week heb ik een gesprek, maar tot nu toe gaat het lekker." Odenthal kan goed verdedigen, maar heeft daarnaast ook een uitstekende trap. "Het is een van mijn kwaliteiten, ik ben blij dat het dus ook zo overkomt. Ik probeer altijd de voetballende oplossing te vinden, alleen soms is het beter om de bal lang te spelen."

Zo leed NEC, met name in de eerste helft, veel balverlies. "Dat zijn slordigheden, die moeten eruit. In de rust gaven de trainers aan dat we meer de flanken moesten zoeken, want daar lag de ruimte. We creëerden steeds meer, zeker op het einde met het publiek erachter. Dat geeft dan toch een boost, en dat terwijl het nog lang niet vol zat. Voor mij was het de eerste keer, het was bijzonder."

"Het was een heerlijke wedstrijd, een fysieke strijd. We stonden sterk achterin. Ik heb het idee dat we ieder kopduel wonnen." Of Odenthal volgende week aan de aftrap staat bij de seizoensouverture tegen FC Eindhoven, weet hij zelf nog niet. "Maar we zijn er klaar voor. We hebben een ploeg die kan strijden, maar ook kan voetballen. Dat is wat De Goffert wil.

Foto: Rob Koppers