Vrijdag presenteerde het Duitse Sports360 op Instagram een nieuwe speler: Cas Odenthal. Normaal gesproken niets bijzonders, maar gezien de contractsituatie van de verdediger toch zeer opmerkelijk.

De afgelopen jaren werd Odenthal bijgestaan door Wasserman, een Amerikaanse organisatie die het makelaarskantoor van de bekende zaakwaarnemer Rob Jansen overnam. Jansen is ontzettend bekend op de Nederlandse markt en ver daarbuiten. Onder meer de internationals Ake, Koopmeiners en Lang worden door hen bijgestaan. Voor NEC’ers meer bekende namen zijn Bram Nuytinck en Dirk Proper.

De nieuwe partner van Odenthal heeft met de PSV’ers Phillip Max en Mario Götze wel enige footprint in Nederland, maar dat lijkt verder louter omdat ze Duitse roots hebben. Toppers als Toni Kroos, Timo Werner en Dayot Upamecano zijn goed voor de marketing van Sports360. Eigenlijk zijn er alleen maar Duitse spelers of spelers van Duitse clubs klant.

Tot op heden heeft de 21-jarige Odenthal nog niet willen bijtekenen en de onderhandelingen verlopen zeer moeizaam. NEC moest daardoor zelfs op 1 april zijn contract formeel opzeggen. Ted van Leeuwen wil graag met hem door, maar lijkt misschien wel achter het net te vissen na een sterk debuutseizoen in de Eredivisie.

Foto: Rob Koppers