Cas Odenthal baalt ervan dat NEC niet heeft weten te winnen van hekkensluiter PEC Zwolle. Snel na de 0-1 van Jordy Bruijn moest NEC al de gelijkmaker incasseren. Ondanks dat PEC het laatste kwartier met een man minder kwam te staan, creëerde NEC erg weinig.

Zelfs na de rode kaart lukte het NEC dus niet om tot grote kansen te komen. “Ze eindigen de laatste twintig minuten met tien man. Dan moeten we gewoon scoren en gewoon winnen. Als je naar de wedstrijd kijkt dan zie je dat we gewoon niet zo goed gespeeld hebben, zelf ook een goal weggeven. Ik denk dat er anders ook niet zoveel aan de hand was geweest, het is gewoon zonde”, begint Odenthal.

Het ontbrak volgens de verdediger aan een bepaald tempo in het spel. “We moeten sneller heen en weer en meer loopacties maken. Ook meer durven aan de bal. We durven hem er niet in te prikken. Op het laatst gingen we hem iets optimistischer erin gooien. Dan zie je dat er ook wat meer kansjes komen, maar dit moet gewoon beter de volgende keer.”

Waarom NEC niet eerder dat opportunistischer spel ging hanteren was ook voor Odenthal niet duidelijk. “Ik vraag het me ook af. Of iemand die er even in dribbelt. Ik denk dat het te onduidelijk is wat we moeten doen op dit moment. Ik denk dat we gewoon een plan klaar moeten hebben. Ze spelen met tien man, dus dit gaan we doen. We speelden de bal breed en op een gegeven moment gingen we het zelf maar doen met ‘Souf’. Dan zie je dat daar ook kansen kwamen.”

Het lag volgens de verdediger niet alleen bij de rode kaart van PEC. Het is volgens hem een groter onderliggend probleem wat ook al speelde bij elf tegen elf. “Ik denk dat dat ook wel het probleem is af en toe. We spelen die eerste bal vooruit vanuit de verdediging. Dan komen we onder druk, waardoor we de bal weer achteruit spelen en daar weer in de problemen komen. We moeten dan wat meer lef aan de bal hebben.”

Odenthal verwacht wel dat er verandering gaat komen in het spelbeeld wat er na de winterstop is vertoond. “Ik denk wel nu je ziet dat Okita weer terug is, dat dat een hele hoop scheelt. We hebben ook een nieuwe spits, dus ik verwacht wel verandering.” Volgende week donderdag staat alweer de volgende wedstrijd gepland voor NEC, wanneer Go Ahead Eagles op bezoek komt voor de beker. Het is voor Odenthal al de tweede kwartfinale voor de beker in zijn prille carrière. “Dat klopt ja”, zegt hij lachend. “Nu moeten we winnen. Ik denk dat we er vorig jaar heel dichtbij waren, maar het is weer een kans om in de halve finale te komen. Ook met mensen in de Goffert, dus ik denk dat het een hele mooie wedstrijd kan worden”, besluit de verdediger.

Foto: Orange Pictures