Cas Odenthal vond NEC tegen Almere City (0-1) slordig in balbezit, maar ziet ook potentie in de jonge ploeg dat NEC heeft. De Nijmegenaren verloren voor eigen publiek en wisten zelf niet te scoren.

”Ik denk dat het met balbezit niet goed genoeg was vanuit onze kant”, begon Odenthal tegenover ForzaNEC.nl ”We zijn een jonge ploeg en een kutgoal krijg je tegen uit een standaardsituatie. Voor de rest heeft Almere City bijna niets gecreëerd.”

Waar NEC afgelopen dinsdag tegen FC Volendam nog indruk wist te maken, was het vandaag ondermaats. ”We moeten hiervan leren en keihard doorgaan, er zit genoeg potentie in. In balbezit waren we net als in de tweede helft tegen Volendam slordig, als we het in balbezit beter oplossen dan komen we beter aan voetballen toe, waardoor zij achter ons aan gaan rennen.”

Odenthal leidde met een verkeerde pass de goal van Almere in. ”Het was een slordige pass, ik dacht dat Rens (Van Eijden, red.) in de bal kwam, maar dat kwam hij niet. Maar ik denk dat we daarna nog een vrije trap hebben en een corner en dat we daar niet helemaal goed staan. We moeten hier als jonge ploeg van leren en weer doorgaan. We willen in de slotfase toch strijd leveren en met het opportunisme toch kansen proberen te creëren en dat is helaas niet gelukt om de gelijkmaker te maken.”

Volgende week zondag staat er weer een heuse topper tegen De Graafschap op het programma. ”We gaan gewoon weer keihard trainen zoals we elke week doen, De Graafschap analyseren en hopen het beter te doen in balbezit en we gaan er natuurlijk alles aan doen om de winst binnen te halen”, besloot de jonge verdediger.

Foto: Rob Koppers