De afgelopen wedstrijden speelde NEC in een ander systeem, dat is inmiddels iedereen wel opgevallen. Met vijf verdedigers, waarvan drie centraal achterin, houdt NEC de pot goed dicht. De jonge centrale verdediger Cas Odenthal is tegenwoordig een vaste waarde achterin. Nadat hij een aantal keer moest wisselen met Kevin Bukusu heeft ie nu eindelijk zijn plaats overwonnen. ForzaNEC sprak na afloop van NEC – Jong PSV met hem.

”Klus geklaard”, zegt Odenthal lachend. ”Het was niet 90 minuten perfect, maar we winnen wel tegen een stugge tegenstander. Die tellen evenveel mee als een 0-7 hé.” De defensie van NEC beleefde een rustige avond, maar de afgelopen tijd staat het achterin goed bij NEC. In de wedstrijden dat de ploeg van trainer Rogier Meijer aanvoerder Rens van Eijden moest missen werd er geen één punt gepakt. Meijer besloot Barreto centraal achterin te laten spelen met Cas Odenthal en dat werkte goed.

Nu Van Eijden terug is staat het achterin als een huis. Odenthal reageert: “Ja, dit is een top uitvinding hè. Het is mooi om samen met deze twee mannen achterin te spelen, twee clubiconen met een berg van ervaring. De chemie is ook goed. We helpen elkaar erg veel. Als de bal aan mijn kant is dan hoor ik Édgar en Rens alleen maar roepen, als de bal bij Édgar is roep ik hard met Rens mee en datzelfde gebeurt als de bal bij Rens is. Een paar wedstrijden terug stond ik nog alleen met Barreto. Het is mooi om te zien dat iemand voor het eerst centraal achterin gaat spelen en dan meteen goed uit te voeten kan.”

Maandag wacht FC Volendam en Odenthal heeft veel vertrouwen in zijn teamgenoten: ”We gaan natuurlijk eerst goed herstellen, maar het vizier moet natuurlijk scherp staan. We gaan er weer alles aan doen om zoveel mogelijk tegen te houden en dan via Bart (van Rooij) en ‘Souf’ (El Karouani) er paar keer mooi uitkomen en zo gevaarlijk te zijn. Het is een nieuwe periode dus alles kan weer. We willen gewoon alles winnen vanaf nu en misschien pakken we de periodetitel nog wel mee”, eindigt de verdediger lachend.

Foto: Rob Koppers