Cas Odenthal zag zijn ploeg en de club zondag verliezen. De selectie moest haar meerdere erkennen in Vitesse, de club in een stel raddraaiers. Odenthal had er vrijdagochtend na de training weinig woorden voor over. “Gewoon heel teleurstellend. Klaar.”

Hoewel de spelers zich proberen af te sluiten van alle tumult, krijgen ze toch het nodige mee. “Wij konden zondag ook niet weg omdat er op het voorplein van alles gebeurde. Je wordt er een beetje ingetrokken. Wij moeten het uitvechten met Vitesse op het veld. Als de scheidsrechter fluit voor het einde, hoort het gewoon klaar te zijn.”

Dat De Goffert voorlopig niet het strijdtoneel zal zijn bij thuiswedstrijden, kreeg de groep logischerwijs ook mee. “We worden erover ingelicht, maar meer ook niet. Zondag spelen we uit, daar ligt de focus. Daarna spelen we in de beker tegen Capelle en pas na die wedstrijd zullen we ons bezighouden met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Waar we die dan spelen? We horen het wel.”

Eerst dus Twente-uit. Met 15 punten uit 9 wedstrijden doen de Tukkers het net wat beter dan NEC, maar de Nijmegenaren kunnen tot op een punt van Twente komen. “Tegen Vitesse hebben we ons teveel mee laten trekken in hun spel. Toen we ons eigen ding gingen doen het laatste kwartier, zag je dat we gewoon in staat waren er doorheen te spelen. Het was een vervelende wedstrijd.”

Daarom hoopt Odenthal dat zijn ploeg zondag terug kan vallen op de positieve wedstrijden vóór de derby. Bij Fortuna Sittard en Feyenoord wist de ploeg drie keer te scoren en gaf het verdedigend niet veel weg. “We boeken nog steeds progressie. Het kan en moet beter, maar wij kunnen een prima niveau halen. Ook tegen FC Twente.”

Foto: Rob Koppers