Het coronavirus heeft een grote invloed op het dagelijkse leven in Europa. In Nederland is het nog niet zo erg als in Italië, weet voormalig NEC-verdediger Bram Nuytinck. Het jeugdexponent van de Nijmeegse club staat onder contract bij Udinese, maar voetballen doet hij voorlopig niet. De competitie ligt stil en er wordt voorlopig ook niet getraind.

"Het is heel raar om te zien dat het leven totaal is gestopt", vertelt Nuytinck in gesprek met De Telegraaf. In Italië zijn alle winkels behalve supermarkten en apotheken dicht. In de supermarkt mogen daarnaast maar een bepaald aantal mensen tegelijk naar binnen. "Het is uitgestorven op straat, iedereen zit binnen. Ik ben sindsdien alleen even de deur uit geweest om in de supermarkt wat eten te halen."

"Ik ben voor de maatregel inging nog gauw naar de club gegaan en heb allemaal fitnessapparatuur hiernaar toe gesleept", vervolgt de 29-jarige verdediger. "Ik had al een hometrainer thuis staan, dus ik werk een heel programma af om fit te blijven. Sowieso leef ik heel gedisciplineerd volgens een vast schema, ook al zit ik hier in mijn eentje. Ik sta elke dag op dezelfde tijd op en eet op vaste tijdstippen. Ik vind het belangrijk om er een routine in te houden."

Nuytinck kan zijn vriendin mogelijk een maand niet zien. Anderhalve week geleden reisde zij terug naar Nederland, waar ze nog even in thuisisolatie moest blijven omdat ze uit Italië overkwam. Vliegen van Nederland naar Italië is momenteel niet mogelijk. "Het is een stomme situatie, maar de gezondheid staat voorop. Daar heb ik alle begrip voor. Het is een verschrikkelijke situatie hier in Italië, zoveel mensen die ziek zijn en zoveel mensen die overlijden. Heel triest. In mijn omgeving zijn geen mensen overleden, maar het komt heel dichtbij als je de berichten leest over de Serie A-spelers die zijn besmet met het virus. Het is een heel rare tijd en ik denk dat de huidige situatie nog wel een tijdje gaat duren."

Foto: Rob Koppers