NEC heeft in het restant van de wedstrijd AZ – NEC geen tegengoal geïncasseerd en dat betekent dat de Nijmegenaren met 1-2 hebben gewonnen. Daarmee pakt de ploeg van trainer Rogier Meijer drie hele belangrijke punten, al zou de wedstrijd niet om die reden blijven hangen. Aanvoerder Bram Nuytinck stond na de wedstrijd ESPN te woord.

Op de vraag of Nuytinck dit ooit heeft meegemaakt is hij duidelijk: “Nee, heel gek dit. Ik kan er eigenlijk niks van zeggen.” De vijf minuten verliepen volgens Nuytinck zoals ze het hadden verwacht. “Voor de wedstrijd zeiden we tegen elkaar dat als er een ploeg druk gaat zetten, er altijd een kansje kan komen. Dat wil je niet weggeven, maar het kan wel gebeuren. Het was volgens mij ook niet één kans, het waren er wel meer.”

Ondanks de 1-2 zege was Nuytinck ook nog wel ergens ontevreden over. “Op een moment krijgen we een corner tegen. Die bal komt in de zestien en daar staat hij (Mexx Meerdink, red.) helemaal vrij. Dat kan niet. Van te voren zeg je het tegen elkaar dat je alert moet zijn en dan staat er iemand zo vrij, dan word je boos”, zegt Nuytinck streng.

Voor Bas

Meijer vertelde al dat hij contact heeft gehad met Bas Dost. Nuytinck deelt mee dat Dost ook het team nog heeft gesproken voorafgaand aan dit bijzondere duel. “We hebben appcontact gehad en daar wenste hij ons succes en zei ‘weet waarvoor je het doet’. Dit was ook voor Bas. Het was de vorige keer al een hele gekke wedstrijd en dat je nu deze vijf minuten moet afmaken is ook gek. Zijn shirt hing ook in de kleedkamer. Je doet het voor de drie punten, maar ook voor Bas”, zegt Nuytinck stellig.

Ook de support is Nuytinck niet ontgaan: “Ja bizar. Ik heb er echt super veel respect voor. Ze zijn de laatste jaren al klasse bezig dus dit is top”, sluit Nuytinck af.

ALKMAAR, NETHERLANDS – DECEMBER 6: players of NEC celebrate the win with the shirt of Bas Dost of NEC during the Dutch Eredivisie match between AZ and NEC, a continuation of a game previously abandoned due to a medical emergency, at AFAS Stadion on December 6, 2023 in Alkmaar, Netherlands. (Photo by Broer van den Boom/Orange Pictures)

Foto’s: Orange Pictures