Aanvoerder Bram Nuytinck was uiteindelijk tevreden met een punt tegen Fortuna Sittard. “Het was vandaag niet goed. Zeker de eerste helft was Fortuna de bovenliggende partij. Gelukkig was Jasper in goeden doen.”

Nuytinck refereert aan de 17 schoten die Jasper Cillessen in de eerste helft te verwerken kreeg, maar zag ook wel een oorzaak: “Het is zeker geen excuus dat we zo kort na PSV weer zo’n prestatie moeten leveren, maar we hebben net wat minder energie. Fortuna wint dan vaker de tweede bal en zo kwamen wij totaal niet in ons spel.”

Over zijn rol bij de tegengoal is de centrumverdediger kristalhelder: “Op het moment dat ik wil koppen, krijg ik een duwtje. Dat doet die aanvaller heel slim. Philippe (Sandler, red.) staat dan altijd schuin achter me, maar bij hem stuitert hij precies door de benen. We hadden op dat moment net even het geluk niet.”

Na het wegvallen van Bart van Rooij afgelopen zondag stond Brayann Pereira rechtsback tegen Fortuna. Toen de Fransman na rust ook achterbleef in de kleedkamer, werd Calvin Verdonk doorgeschoven naar de plek rechts achterin. Verdonk pakte tegen Fortuna echter zijn vijfde gele kaart van het seizoen en mist dus de derby van aanstaande zondag. De stabiliteit, die in het begin van het seizoen ook ontbrak lijkt nu even weg. Toch maakt Nuytinck zich geen zorgen. “Bart zat er de laatste tijd erg lekker in natuurlijk. Het is jammer dat je hem mist. Brayann moet weer in het ritme komen. Hij is echt wel een goede speler hoor en geeft altijd alles. Dat is vandaag niet het probleem geweest. Ik maak me er geen zorgen om, maar ik hoop dat we binnen twee weken weer veel mensen fit hebben en dan kunnen we vanuit daar weer de laatste fase van de competitie in.”

Foto: Orange Pictures