Bram Nuytinck is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. De huidige aanvoerder van Jong Oranje ziet een Nederlandse topclub als een geschikte stap. ”Ik heb NEC gezegd dat ik wel heel graag een stap omhoog zou willen maken”, aldus de verdediger tegenover OnsOranje. Nuytinck droomt van een grotere club dan NEC, waar hij Europees voetbal kan spelen. ,”Ik heb het fantastisch naar mijn zin. En als het er niet van komt, dan zou dat ook niet erg zijn. Maar ik wil gewoon graag de volgende fase ingaan.”

Nuytinck beseft wel dat hij niet al te hard van stapel moet lopen. “Ik ga niet zomaar naar het buitenland. Ik ben net 22 jaar en kan in de Eredivisie nog genoeg leren. Het heeft geen zin voor mij om bij een heel grote club in het buitenland te tekenen. Die stap zou veel te groot zijn nu. Dat zou ik niet aan kunnen. Maar ik zou bijvoorbeeld graag Europees voetbal spelen met een Nederlandse club.”

Nuytinck is in het bezit van een contract dat doorloopt tot medio 2015. Interesse van Ajax, Borussia Mönchengladbach, Napoli, Juventus en West Bromwich Albion was er al eerder voor de 22-jarige verdediger.