NEC won donderdag met 3-2 van Vitesse door twee dubieuze doelpunten waarbij vooral de arbitrage centraal stond. Bram Nuytinck is tevreden met het resultaat. "We hebben een belangrijke stap gezet." Toch beseft de verdediger ook dat er nog negentig minuten te spelen zijn. "We mogen heel blij zijn, maar we moeten op den duur wel richting die wedstrijd gaan. "We weten dat het daar heel lastig kan worden", zegt hij tegenover VoetbalPrimeur.nl.

De sfeer tijdens de wedstrijd was erg goed te noemen. Na de wedstrijd liep het, in tegenstelling tot de competitiewedstrijd van oktober 2011, niet uit tot rellen. "De hele wedstrijd was een voorbeeld van een echte derby", kijkt de ras-NEC’er terug. "Er was strijd, passie, supporters die erop gaan, gele kaarten en goals. Heerlijk. Het spelen van ons eigen spel heeft ons aan deze overwinning geholpen."

Twee dubieuze goals hielpen de Nijmegenaren in het zadel. Er werd een omsteden penalty gegeven en er werd een doelpunt goedgekeurd waarbij de bal niet in zijn geheel over de doellijn leek te zijn geweest. Nuytinck had de beelden vlak na afloop van het duel nog niet gezien. "Maar er is ook niets meer aan te veranderen. Ik zag bij de 3-2 wel het publiek springen en spelers juichen, Ik wist niet of het een goal was, maar hij telde. "