Ondanks de teleurstellende wedstrijd was er zondag nog een lichtpuntje: de defensie. “Niet verloren en de nul gehouden. Voor de vierde keer alweer in 2012”, liet Bram Nuytinck weten tegenover de Gelderlander.
En zo is het maar net. Na Vitesse, ADO den Haag en FC Groningen is FC Utrecht de vierde ploeg na de winterstop dat niet wist te scoren tegen NEC. Dat FC Utrecht het net niet wist te vinden was vooral te danken aan Gábor Babos. De sluitpost verlengde deze week zijn contract en liet meteen zien waarom NEC graag langer met hem doorwilde. Met een paar goede reddingen weerhield hij FC Utrecht van het scoren af. Toch is Babos niet tevreden. “Die nul is mooi, maar we hebben hier wel twee punten laten liggen.”
Alex Pastoor zou graag wat meer de wil om te winnen zien. Volgens Nuytinck ging NEC wel voor de winst. “We wilden wel. Maar het was ook vaak te onrustig. Toch is Nuytinck tevreden, zeker aangezien VVV opnieuw wist te winnen. “Ze hebben nog een zwaar programma, maar alles ligt gewoon heel dicht bij elkaar. Daarom wisten we vandaag één ding zeker: we mochten in elk geval niet verliezen. En dat hebben we niet gedaan.”
Volgende week moet de defensie het tegen FC Twente doen zonder Rens van Eijden. Hij kreeg tegen FC Utrecht zijn zevende gele kaart en is geschorst. “Ik baal, omdat er in die reeks van zeven wel wat onterechte kaarten zitten”, verkondigde van Eijden.