Na de sterke comeback van NEC zondag in De Kuip, wacht woensdag alweer de volgende wedstrijd. In de beker is Go Ahead Eagles de tegenstander. Bram Nuytinck verwacht een mooi, maar lastig duel.

“Het is een goede ploeg. Ze zijn vrij stabiel en goed georganiseerd”, begint de verdediger. “Het is lastig om tegen Go Ahead te spelen. Dat zag je van het weekend ook tegen Ajax. Daar hebben we een stuk van gezien. Ajax is natuurlijk niet in hele goede doen, maar ook die hebben het moeilijk. Dat vind ik best wel knap. Dus het gaat een pittige wedstrijd worden.”

Een bekerwedstrijd blijft altijd speciaal, erkent Nuytinck ook. “Eigenlijk mag het geen ander gevoel geven, want een wedstrijd is een wedstrijd en die moet je altijd winnen. Toch is een bekerwedstrijd iets anders. We weten als je een goed resultaat haalt, je een ronde verder gaat. Dat kan een seizoen ook mooier maken. We nemen dit serieus en willen echt graag door.”

Feyenoord

Ook blikt Nuytinck nog even terug op de wedstrijd tegen Feyenoord van afgelopen zondag. NEC begon dramatisch, maar rechtte de rug en nam een punt mee uit De Kuip. “Ik was in de twintigste minuut wel echt even boos, want wat we vooraf wilden, deden we niet. Feyenoord is kwalitatief beter en dus is het prima als ze er onderuit voetballen. Maar we moeten wel proberen ons eigen spel te spelen en dat is soms aanvallen met hoge druk. Dat kwam er gewoon totaal niet uit. Daarnaast verloren we alle duels. Feyenoord was gewoon feller dan dat wij waren, dat mag niet.”

Vlak voor rust bracht Dirk Proper nog een sprankje hoop met de aansluitingstreffer. “We hadden geluk dat we die eerste goal nog maakten. Dan ga je toch met een beetje hoop de kleedkamer in. We waren wel heel effectief. In de tweede helft zaten we er wel wat beter op. Soms merk je dat het voetballend niet lukt en dan moet je de knop omzetten om de strijd aan te gaan. Die knop konden we in de eerste helft niet omzetten, maar in de tweede helft wel. Dat moeten we ook nog leren.”

Vertrouwen

En dus verliest NEC opnieuw een lastige uitwedstrijd niet. Ook tegen AZ en FC Twente verloren de Nijmegenaren niet. Dat geeft vertrouwen richting Go Ahead en dit weekend voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente. “Ik heb wel het gevoel dat we als team klaar zijn voor dat soort wedstrijden. We hebben het in de uitwedstrijden laten zien. We kunnen tegen dat soort ploegen spelen. Nu speel je tegen Go Ahead thuis woensdag, wat ook gewoon een hele goede ploeg is. Een uitwedstrijd in Deventer is ook lastig, maar ook daar hebben we kansen. Ik zie in alle wedstrijden kansen. Ik heb ook wel eens vroeger wedstrijden bij NEC gespeeld dat ik van tevoren dacht: ‘dit gaat echt heel moeilijk worden’ of dat de kans gewoon echt heel klein was dat we een resultaat zouden halen. Dat gevoel heb ik nu veel minder, omdat we een stuk stabieler zijn.”

Daarnaast kwam deze week het nieuws naar buiten dat Bas Dost nog niet kan terugkeren op het voetbalveld. Zijn ontsteking van de hartspier is nog niet weg. “Ik vind het echt klote. Een maandje geleden had ik contact met hem en toen zei hij ook dat we moesten kijken hoe de scan zou zijn. Als de ontsteking weg was, had hij zich weer rustig kunnen gaan optrainen. Dat gevoel was echt goed en hij wilde zelf ook heel graag. We hoopten dat we Bas aan het einde van het seizoen nog erbij zouden krijgen. Dat voelt voor een team ook goed. Een speler als Bas kan je er altijd heel goed bij hebben. Ik baal voor Bas, maar ook voor ons als team. Gewoon echt heel klote.”

Foto: Orange Pictures