Bram Nuytinck was niet mals in zijn commentaar tegenover ForzaNEC.nl na afloop van het verloren duel met Heracles (2-1).

De ervaren verdediger zag na de gelijkmaker een team dat nog niet volwassen is: “Een volwassen team krijgt na die 1-1 niet zo makkelijk een goal tegen. We moeten goed bespreken dat we weer (net als tegen Excelsior, red) zo makkelijk een goal tegen krijgen uit een standaardsituatie.”

Toch twijfelt Nuytinck niet over de kwaliteit in de groep. “We hebben een nieuwe voorhoede, veel nieuwe spelers en we moeten beter ingespeeld raken. Ik ben er 100% van overtuigd dat wij genoeg kwaliteit hebben, maar als je je afspraken niet nakomt, de focus op bepalende momenten verliest… Dit zijn tegenstanders die voor ons interessant zijn, dan verlies je nu dure punten.”

De teruggekeerde Maldenaar sloot af met een woordje over de support. “Die steun, zoals die er vandaag ook is, die brengt ons verder. Je moet geen mensen tegen je krijgen binnen NEC. Wij moeten nu bepalen als ploeg wie we zijn. Tegen RKC volgende week staat de druk er vol op maar daar moeten we niet voor weglopen. Daar hebben we iedereen bij nodig.”

Foto: Orange Pictures