Bram Nuytinck speelde 5,5 jaar voor Udinese en maakte in de winterse transferperiode de overstap naar Sampdoria. Op die stap is hij trots, ondanks de teleurstellende plek op de ranglijst. “Het gaat een hele uitdaging worden om ons nog te handhaven.” Sampdoria staat liefst elf punten achter op de veilige 17e plaats. En dat met nog negen wedstrijden te gaan.

Ondanks de zware opgave die hem te wachten staat volgt Nuytinck geregeld nog de wedstrijden van NEC. “Al helemaal omdat Lasse en Jasper (Schöne en Cillessen, red.) terug zijn. Ze doen het redelijk goed. Er is nog volop kans om de play-offs te halen.” Op de vraag of Nuytinck zelf dan ook mee Europa in gaat met de rood-groen-zwarten moet de verdediger lachen. “Daar kan ik niks over zeggen, maar ik denk daar absoluut niet aan. In Italië heb ik het hartstikke fijn. Het is een onwijs groot voetballand en heb het ontzettend naar m’n zin hier. Ik wil eerst afwachten wat er met Sampdoria gaat gebeuren en in de zomer kijk ik dan wel verder.”

Terugkeer

Bij Sampdoria tekende de 32-jarige verdediger een gunstig contract. Wanneer Sampdoria erin slaagt om in de Serie A te blijven wordt zijn contract met twee jaar verlengd. Degradeert hij met de oude club van Édgar Barreto, kan hij transfervrij vertrekken. Een terugkeer naar Nederland lijkt in dat geval toch een kwestie van tijd. “Ik heb al vaker gezegd dat ik het fantastisch zou vinden om nog eens voor NEC te spelen, maar dat komt wellicht nog net iets te vroeg op dit moment”, besluit hij.

Ook Wilco van Schaik ziet een terugkeer van Nuytinck wel zitten naar de Keizerstad. “Afgelopen zomer heb ik met Bram geluncht. Op termijn hoop je dat hij een zelfde koers gaat bewandelen als Jasper en Lasse. Hij is een integrerend persoon en een keiharde prof. Een echte NEC’er. Hij spreekt nog steeds vol lof over de club. Bram is echt het type en het karakter dat heel goed in Nijmegen zou passen”, aldus Van Schaik, die benadrukt dat niet hijzelf, maar technisch directeur Carlos Aalbers daar over gaat.

Beluister de hele Jarda Podcast met Bram Nuytinck en Wilco van Schaik hieronder.

Foto: Rob Koppers