Na afloop van de overwinning op Vitesse van afgelopen zondag was het groot feest bij de NEC-selectie. Er was één opvallende afwezige tussen het feestgedruis: Bram Nuytinck. De verdediger werd in de rust van de derby gewisseld. Hij bleek nog te ziek om eigenlijk in actie te komen, maar de wedstrijd tegen de Arnhemmers wilde hij niet missen.

Tijdens het feest zat Nuytinck op het toilet. Een stressvolle week waarin hijzelf en zijn pasgeboren kind ziek waren, werd hem even te veel. Tegenover De Gelderlander doet Nuytinck zijn verhaal over afgelopen zondag. “Ik kon niet meer”, erkent Nuytinck. “De arts zei: Bram, ga naar huis. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Natuurlijk had ik dat feestje graag mee willen maken, maar als je helemaal naar de klote bent, wil je maar één ding: in bed liggen onder een warme deken. Ik wilde niet dat ik als een slappe vaatdoek tussen de spelers zou staan en alle supporters zich zouden afvragen wat er met mij aan de hand was. Van vrienden die tussen de menige stonden en ploeggenoten kreeg ik heel wat filmpjes toegestuurd, dus ik heb alles terug kunnen kijken.”

Maandag had de verdediger al last van diarree. Hij speelde de wedstrijd tegen Fortuna wel helemaal uit, maar daarna werd het er niet beter op. “Ik lag na de wedstrijd tegen Fortuna in het gangpad van de spelersbus, omdat ik helemaal naar de klote was. Ik heb de drie dagen daarop niets gegeten en hield niets binnen. Al mijn energie werd weggezogen en ik kon niet slapen. En daar kwamen ook nog eens privéproblemen bovenop. Het waren echt kutdagen.”

Dagen in ziekenhuis

De vrouw van Nuytinck moest een operatie ondergaan vanwege complicaties na de bevalling. Later in de week werd dus ook nog het pasgeboren dochtertje van de verdediger opgenomen. “Zat ik daar twee dagen in het ziekenhuis met mijn zieke kop. Het was verschrikkelijk om mijn vrouw en onze dochter te zien liggen. Dat raakte me enorm. Ik voelde me machteloos, want je kan ze bijna niet helpen. En ik moest ook voor onze zoon zorgen, die eveneens een stevige griep te pakken had. Nee, dit hoop ik niet nog een keer mee te maken.”

De dag van de derby kwam steeds dichterbij en ondanks dat Nuytinck verre van 100% was, begon hij wel aan de wedstrijd. Hij zou het zo weer doen, maar in de rust was het klaar. “Ik kwam de kleedkamer binnen en zei tegen de trainer: het gaat echt niet meer. Ik dacht dat ik het met mijn mentale hardheid wel zou redden, maar ik was totaal niet mezelf. Dan moet je eerlijk tegen jezelf zijn, want anders benadeel je het team. Toen de spelers naar buiten gingen voor de tweede helft, ging ik op een bankje liggen. Op dat moment kwamen er de nodige emoties bij me los.”

Nu gaat het inmiddels weer wat beter met de verdediger. Hij sloeg de training van dinsdag nog over, maar lijkt op koers om zondag ‘gewoon’ van de partij te zijn tegen PEC Zwolle. Ook zijn vrouw en dochtertje zijn weer thuis. Zondag sluiten NEC en PEC het Eredivisieweekend af. Scheidsrechter Dennis Higler fluit om 20:00 uur voor het begin in De Goffert.

Foto: Orange Pictures