Bram Nuytinck speelde zondag onder zijn leiding als aanvoerder gelijk tegen Feyenoord (2-2). Qua spel was het zeker de eerste helft niet goed. Maar NEC wist wel goed om te gaan met de weinige kansen. Dit zag ook de 33-jarige verdediger.

”Als je in De Kuip één punt pakt, doe je het heel goed”, begint Nuytinck tegenover ESPN. NEC stond al na twintig minuten op 2-0-achterstand. ”Als ik naar het spel kijk, is het eigenlijk helemaal niet goed. De eerste helft was heel slecht van ons. Wat wij willen in ons spel is vooruit drukzetten. Af en toe kun je eens terugzakken, maar niet de hele wedstrijd. Daarnaast verloren wij alle duels, de tweede ballen waren voor Feyenoord, zij zaten er heel kort op. Dan kom je 2-0 achter en dan is het heel moeilijk. Gelukkig komen we goed terug, heb je geluk met die goal vlak voor rust. Dat maakt de wedstrijd toch weer wat anders. Gelukkig scoren we ook de 2-2”.

De 2-0 viel op een moment dat Bart van Rooij geblesseerd raakte en naar de kant moest. Het duurde lang voordat Sai van Wermeskerken werd ingebracht. ”Ik vond het ook vrij lang duren, maar ik weet niet wat er aan de hand was. Dat kon wel wat sneller denk ik. Maar als je op zo’n moment een goal tegen krijgt, is het wel klote. We speelden gewoon echt geen goede wedstrijd. We waren gewoon heel efficiënt in de kansen afmaken, dus dat deden we goed. Maar als ik heel eerlijk ben was het geen goede wedstrijd van ons.”

Punten tegen topclubs

NEC wist dit seizoen al bij AZ te winnen, bij FC Twente één punt te pakken en bij Feyenoord nu ook. ”Dit zegt dat wij wel karakter in de ploeg hebben. Ik denk dat we verdedigend wel goed stonden. Zij creëerden volgens mij in de tweede helft niet heel veel kansen meer. Dus dat deden we wel goed”, sluit de aanvoerder af.

Foto: Orange Pictures