Het was hectische week voor de rood-groen-zwarten met de deadline day van de transferwindow, zo erkent Bram Nuytinck tegenover ForzaNEC. Toch gaat het vizier op de tegenstander van zaterdag: Heracles Almelo.

Bij NEC vertrok Magnus Mattsson voor een recordbedrag van ruim vijf miljoen euro naar FC Kopenhagen. Een aderlating voor de fans, maar ook bij zijn teamgenoten. “Ik was echt teleurgesteld”, begint Nuytinck na lang zoeken van de juiste woorden. “Tuurlijk snap ik de club heel goed. Het gaat om een recordbedrag. Ik vind het persoonlijk erg jammer. We waren goed bezig en het liep lekker in de groep. Daar is hard en goed voor gewerkt. Persoonlijk wil ik veel bereiken met NEC en daar kon Magnus heel belangrijk in zijn, maar we gunnen hem deze mooie stap.”

“Als dan ineens je sterspeler vertrekt, die bij zeventien doelpunten betrokken is, is dat doodzonde. Alleen het is wel voetbal. Ik denk ook dat dit goed is voor andere spelers. Je ziet dat de grote clubs van zelf komen.” Of het een mentale klap is, is Nuytinck duidelijk. “Nee, dat niet. Tijdens het winterse tranfserwindow kan je dit verwachten. Je weet dat dit kan gebeuren als het goed gaat. Het is geen klap, maar wel jammer. Er zullen andere moeten opstaan nu Magnus weg is. Alleen dat heeft ook tijd nodig.”

Aanwinsten

Eén van die opvolgers is Tjaronn Chery. Tegen Go Ahead Eagles (2-2) beloonde hij zijn debuut met een goal. “Je ziet gelijk aan zijn balaannames en manier van lopen dat hij wat in zich heeft. Ik ben daar ontzettend blij mee, want je krijgt er kwaliteit voor terug. Chery heeft ook ontzettend veel ervaring die hij kan overbrengen. Dat kan ons heel erg helpen.” Ook Sylla Sow en Sami Ouaissa werden op de slotdag van de transfermarkt nog gepresenteerd aan de Nijmeegse fans. Daardoor zijn alle posities dubbel bezet. “Ik maakte me daar heel erg druk om. We hebben de afgelopen drie maanden met één spits gespeeld. Je hebt gewoon concurrentie nodig. Als je achter staat wil je ook iets kunnen brengen. Dat heeft Carlos (Aalbers, red.) goed gedaan, plus dat Sow ook iemand is die voor NEC wil spelen. Het is een echte Nijmegenaar. Dat is ontzettend mooi.”

Om te laten zien dat het goed zit in Nijmegen zal er zaterdagavond gewonnen moeten worden tegen Heracles in het eigen Goffertstadion. “Ja, haha, maar dat zeggen ze altijd. In het begin van de competitie riep iedereen dat we negen punten zouden hebben uit de eerste drie speelrondes. Wij zullen rustig moeten blijven en vanuit onze kracht voetballen. Dat gaat de laatste tijd goed. Het gaat lastig worden, want het staat het super dicht bij elkaar. Alleen met het vertrek van Mattsson willen ook we laten zien dat het kan”, sluit Nuytinck gemotiveerd af.

Foto: Orange Pictures