NEC start vrijdagochtend officieel aan het nieuwe seizoen met de eerste training. Om 10:45 zullen trainer Rogier Meijer en zijn mannen het veld op sportcomplex De Eendracht betreden. Wie daar nog niet bij zal zijn is Bram Nuytinck. De terugkerende aanwinst van de Nijmegenaren sluit vanaf 3 juli aan bij de selectie.

Nuytinck is namelijk kort na het tekenen van zijn contract in Nijmegen terug gegaan naar Italië. Daar moest hij nog wat zaken regelen en kreeg hij nog wat vakantiedagen van de club. Daardoor sluit de 33-jarige verdediger maandag aan bij de selectie van NEC.

Ook Elayis Tavsan zal er de eerste trainingen nog niet bij zijn. De aanvaller was met Jong Oranje naar het jeugd EK in Georgië, maar werd daar in de groepsfase al uitgeschakeld. Tavsan mag eerst nog genieten van zijn vakantie, voordat hij zich op 10 juli weer op het trainingsveld meldt.

Aanwinsten

Nieuwelingen zoals Mees Hoedemakers, Sontje Hansen en Lars Olden Larsen zijn er vrijdag waarschijnlijk wel bij tijdens de eerste training. Voor Koki Ogawa geldt dit nog niet. De Japanse spits neemt op 1 juli afscheid van Yokohama FC en zal 3 juli naar Nederland komen. Het papierwerk is allemaal al rond, enkel de medische keuring zou nog roet in het eten kunnen gooien.

Naar verwachting zullen vrijdag ook enkele jeugdspelers het trainingsveld betreden. Eerder communiceerde de club al dat de 17-jarige Kevin Kers, die recentelijk een profcontract tekende, in de voorbereiding aansluit bij de eerste selectie.

Foto: Orange Pictures