Bram Nuytinck zal de wedstrijd tegen NAC Breda niet gauw vergeten. Na vorige week zijn debuut te hebben gemaakt in het eerste van NEC, mocht hij vrijdagavond weer in de basis beginnen en had met twee doelpunten een groot aandeel in de 4-2 overwinning van de Nijmegenaren. De Man of the Match staat met een grote glimlach de journalisten te woord: “Mijn avond kan echt niet meer stuk!”
De verdediger was al blij met zijn basisplaats. “Dat ik mocht beginnen was al super, maar twee keer scoren maakt het helemaal af.” Hij mocht twee keer vrij inkoppen op een corner van Jeffrey Sarpong.” Je weet dat we gevaarlijk zijn met dode spelsituaties, omdat we sterke mannen voorin hebben met Björn Vleminckx, Patrick Pothuizen en Ramon Zomer. Op dat moment is het erg druk in de zestien en kan er vanalles gebeuren. Dan moet je gewoon honderd procent voor de bal gaan en je ziet wat het oplevert.”
“Je moet ook een beetje geluk hebben, dat had ik nu natuurlijk ook. Bij Jong NEC is het dit jaar nog niet voorgekomen, maar misschien komt het nog, want in de A1 scoorde ik wel redelijk veel uit standaardsituaties. Daarom extra mooi dat ik er nu twee scoor.”
Ook over het spel van NEC was de Heumenaar te spreken. “We speelden goed, zaten er kort op en het positiespel zag er goed uit. Daardoor voel je jezelf vrij en lekker, kan je goed voetballen waardoor je gewoon met 4-2 wint. En ook achterin stond het goed. Zomer won echt alle kopduels. En Pothuizen… Gewoon fantastisch! Op die leeftijd gewoon. Hoe die voetbalt, hoe die coacht en hoe hij het team neerzet is gewoon super. Dat heeft het team ook nodig. Want je bouwt natuurlijk op een verdediging en als je een sterke verdediging hebt kan je verder.”