De officiële terugkeer van Bram Nuytinck is uitgelopen op een deceptie. De verdediger moest in de honderdste minuut uiteindelijk toestaan dat Excelsior de 3-4 maakte.

“De teleurstelling is natuurlijk heel groot. Dat het hierop uitloopt, is flink klote”, vertelde de 33-jarige Nuytinck na afloop. “Nee, 3-4 had ik niet verwacht. Maar ik heb ook gezegd dat de eerste wedstrijd altijd moeilijk is. Ik heb nog nooit een makkelijke eerste wedstrijd gehad. De verwachtingen bij de mensen waren hoog. Ze dachten: we spelen tegen Excelsior, dat winnen we wel. Maar zo kunnen wij niet denken. Voor dat gevoel moeten we waken.”

NEC was voetballend onherkenbaar en werd vaak overlopen door de Kralingers. “Het was niet goed. We waren niet onszelf. Veel spelers haalden hun niveau niet, dan wordt het lastig. In de voorbereiding liep het juist zo goed. We hadden dit niet verwacht en wilden waken voor zo’n wedstrijd. Dat is heel moeilijk, blijkt wel. De voorbereiding zegt niet veel, blijkt maar weer. Je kan alles winnen en vervolgens verlies je de eerste wedstrijd.”

Geen zorgen

Toch wil Nuytinck geen paniek zaaien. “Zorgen? Ik maak me geen zorgen. Ik weet dat een eerste wedstrijd klote kan zijn, maar ik weet ook wat wij kunnen. We hebben een leuk en goed team en uiteindelijk gaat het eruit komen, dat weet ik zeker. Het is gewoon jammer dat we hier verliezen. We wilden met een goed gevoel beginnen, dat hebben we niet gedaan. Ik heb op trainingen en in oefenduels goede dingen gezien en dat gaat in de competitie ook komen.”

Foto: Orange Pictures