Bram Nuytinck heeft in zijn carrière met veel goede centrale verdedigers gespeeld. Toch kiest hij Philippe Sandler uit als de beste partner die hij naast zich heeft gehad. Hiermee wint Sandler het zelfs van Virgil van Dijk en Stefan de Vrij, zo zegt hij in de nieuwste Jarda Podcast.

“Ik heb met Virgil van Dijk en Stefan de Vrij bij Jong Oranje gespeeld. Ik heb hen alleen in hun jonge periode meegemaakt. Als ik terugkijk naar alle centrale verdedigers waarmee ik heb gespeeld, is Philippe gewoon het meest compleet. Hij is snel, verschrikkelijk goed aan de bal, verdedigend heel sterk, groot en heeft een mooie uitstraling als hij aan de bal is”, vertelt de verdediger in de Jarda Podcast.

Volgens de routinier ligt het plafond van Sandler nog een stuk hoger. “Ze zeggen wel eens ’the sky is the limit’ en dat is bij Philippe denk ik ook wel het geval. Als hij zo doorgaat, denk ik dat er wel een grotere club gaat komen. Hij heeft natuurlijk kloteperiodes gehad met zijn blessures. Des te mooier is het dat hij nu fit is en makkelijk drie keer per week kan spelen.’’

Toekomstperspectief

Van wie de verdediger nog het meeste verwacht in de toekomst? “Dirk Proper of Kodai Sano. Kodai heeft me echt verrast, vooral als je kijkt naar het begin van het seizoen en nu. Dirk doet het ook ontzettend goed. De rust die hij uitstraalt en zijn voetballende kwaliteiten, ook verdedigend, zijn erg goed. Hij kan echt ver komen. En mentaal is hij gewoon heel sterk. Mentaliteit is, denk ik, het belangrijkste in de voetbalwereld. Je kan heel goed zijn, maar als je mentaal niet sterk bent, kom je er niet. Hij heeft de kwaliteiten en mentaal zit het goed in elkaar, dus ik denk dat hij heel ver kan komen.”

Beluister hieronder de nieuwste Jarda Podcast!

Foto: Orange Pictures