NEC verwelkomde maandag Bram Nuytinck na elf jaar terug op de sportvelden van De Eendracht. De 33-jarige centrumverdediger speelde na zijn eerste periode in Nijmegen voor Anderlecht en jarenlang in de Serie A voor Udinese en Sampdoria, maar De Goffert is toch zijn voetbalplek op de wereld. “Toen ik hier vorige week voor het eerst kwam na al die jaren, kreeg ik wel een heel speciaal gevoel.”

“Nijmegen is mijn stad, NEC is mijn club. Dus wat dat betreft voelt het echt als thuis. Het voelt heel erg goed”, begon Nuytinck na zijn eerste training maandag tegenover RN7. “Een paar maanden geleden had ik nog het gevoel dat ik nog een jaar in het buitenland zou blijven. Ik ben elf jaar weggeweest bij NEC en heb ook elf jaar in het buitenland gezeten. Een paar maanden terug kreeg ik contact met Carlos Aalbers. Toen kwamen we op de namen van Jasper (Cillessen) en Lasse (Schöne). Het is wel heel mooi om met hen samen te spelen.”

“We hebben een jonge groep, dus dan heb je de ervaring ook hard nodig. Daarna heb ik verschillende gesprekken gehad met familie en vrienden. Dat zat allemaal goed. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om terug te keren. Je gaat nadenken over je carrière en je wil ook niet te laat terug komen.”

Terugkeren alleen is niet goed genoeg voor Nuytinck. Er moet namelijk wel gepresteerd gaan worden. “Ik wil wel echt wat gaan toevoegen. Ik voel me goed en fit. Ook mentaal sta ik er heel goed in. Voor mij was dit het perfecte moment om terug te keren.” Veilig, dat vindt hij deze keuze niet. “Nee ik vind het niet veilig. Je bent lang weggeweest, veel ervaring opgedaan net zoals Lasse en Jasper, dan word er juist heel veel van je verwacht. De club wil groeien. De verwachtingen zijn hoog en dat is terecht ook”, sluit de centrumverdediger af.

Foto: NEC Nijmegen