Bram Nuytinck staat in het Eredivisie Elftal van de Maand januari. De verdediger kende een uitstekende herstart na de winterstop. Mede door zijn prestaties verloor NEC niet deze maand. De Nijmegenaren speelden allereerst gelijk tegen Feyenoord waarna een overwinning op FC Twente volgde. Ook de laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd gelijkgespeeld.

Er stonden drie NEC’ers op de nominatielijst voor het Elftal van de Maand. Nuytinck laat zijn maatjes achterin, Philippe Sandler en Calvin Verdonk achter zich. Laatstgenoemde kroonde zichzelf nog tot matchwinner in de wedstrijd tegen FC Twente na een geweldige vrije trap. Die goal was dus niet voldoende voor een plekje in het elftal. Sergino Dest van PSV bestrijkt de linksback positie. De elf namen voor het elftal worden gekozen door statistieken van Opta en de stemmen die supporters kunnen geven. In het elftal van november en december zagen we ook al twee NEC’ers terug, respectievelijk Koki Ogawa en Elayis Tavsan.

Het is voor de 33-jarige Nuytinck een fijne beloning na een moeilijk eerste halfjaar. Door vele wisselingen achterin miste hij vastigheid en kreeg hij voldoende kritiek. “We hebben in het begin van het seizoen veel gewisseld achterin. Dat zag je ook aan het team. We waren niet stabiel. Dat heb ik toen ook gezegd, maar aan de andere kant werkt het voetbal ook zo. Je kan het wel zeggen, maar je moet gewoon presteren op het veld”, aldus Nuytinck eind december over die periode.

Foto: Rob Koppers