Bram Nuytinck raakte vlak voor de interlandperiode tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta (1-1) geblesseerd aan zijn knie. De ervaren verdediger leek zich te verstappen en moest op Het Kasteel in de rust de strijd staken. Hij miste het uitduel met PSV (4-0), maar hoopt zaterdag weer bij de selectie te zitten.

Dat vertelt Nuytinck in de podcast ‘Fresia & Milan parkeren de bus’ van ESPN. “Ik voel mij nog fit en wil nog niet afbouwen”, stelt de verdediger van NEC. Echt fit was hij de afgelopen tijd dus niet, maar dat zit er nu al wel weer aan te komen. “Vorige week heb ik het wel geprobeerd, maar toen ik het veld opging kreeg ik een terugslag. Die reactie was gewoon echt niet goed. Ik hoop dat dat deze week anders gaat zijn”, vervolgt Nuytinck. “De afgelopen dagen heb ik echt stappen gemaakt. Dus ik hoop er de volgende keer weer bij te zijn.”

Naast Nuytinck kent de selectie van trainer Rogier Meijer meerdere blessuregevallen. Zo moest Brayann Pereira zich voor de tweede wedstrijd op rij laten wisselen met een schouderblessure en zit Philippe Sandler al langer in de lappenmand. “Ja, daar komen de vedettes aan”, lacht Nuytinck wanneer Sandler en Dirk Proper langs de bus lopen. “Hij (Sandler, red.) is nu ook geblesseerd, maar dat moet wel lukken. Anders ga ik hem even aanpakken”, knipoogt Nuytinck.

Belangrijke Proper

Ook de andere ‘vedette’ wordt even besproken door de 33-jarige verdediger uit Heumen. “Echt een toptalent. Die is niet normaal goed”, bewierookt Nuytinck zijn jonge collega. Proper ging echter in Eindhoven wel in de fout bij de 2-0 van PSV. “Dat was inderdaad een foutje. Als je jong bent maak je nou eenmaal fouten. De afgelopen wedstrijden van NEC was hij zo belangrijk voor ons.” Zo scoorde Proper de enige treffer op Het Kasteel tegen Sparta waardoor NEC met een punt naar huis ging.

Foto: Orange Pictures