Voor Bram Nuytinck ging er zondagmiddag met de overwinning (0-1) van NEC op Vitesse een droom in vervulling. De verdediger van de Nijmeegse ploeg zag het levenslicht 21 jaar geleden in Heumen, dat onder de rook van de Keizerstad ligt, en liet zijn emoties na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Wegereef de vrije loop. ”Dit heb ik altijd gewild. Hier winnen en zo’n feest vieren met de eigen fans. Flikker maar op, dacht ik. Ik doe het gewoon.”

NEC speelde een sterke wedstrijd en won door een doelpunt van Leroy George voor het eerst sinds 33 jaar in Arnhem. Nadat Nuytincks shirt eigendom was geworden van één van de in totaal achthonderd meegereisde supporters uit Nijmegen, besloot het jeugdexponent van de huidige nummer dertien van de Eredivisie als dirigent te fungeren en samen met diens aanhangers een feestje te bouwen.
”Super man. Zo lekker om dit mee te maken”, vertelt de jonge mandekker in De Gelderlander. ”Toen we het veld opkwamen voor de warming-up keek ik al naar ons uitvak. Die sfeer. De herrie die ze maakten. De aanmoedigingen. Ik moest lachen naar Ryan Koolwijk. Die gaf me een knipoog. We hadden allebei dat goede gevoel. Het hele elftal trouwens.”

NEC belegde in aanloop naar de tweede seizoenshelft een trainingskamp in het Spaanse Mijas. ”Daar hebben we tegen elkaar gezegd waar het op stond. Met de hele selectie. In kleine groepjes”, vervolgt Nuytinck. ”Er zijn harde afspraken gemaakt over hoe we het beter moeten én kunnen doen. En dat zag ik hier terug op het veld.”
<//embed><//embed><//embed>