Daar waar veel fans van NEC in ieder geval al bezig zijn met de bekerfinale, was dat voor Bram Nuytinck zeker niet het geval. Na afloop van het gelijkspel tegen PEC Zwolle (2-2) liet de aanvoerder zijn frustraties de vrije loop en wilde hij niet over de wedstrijd tegen Feyenoord praten. “Ik vind dit zonde en echt heel klote.”

“Je weet dat het dicht bij elkaar staat allemaal. Als je dan thuis speelt en daarin hebben we een goede reeks neergezet. Met alle respect voor Zwolle, maar dan wil en moet je daarvan winnen als je hogerop wil kijken. Dat doe je niet en daar baal ik echt enorm van”, begint Nuytinck aan het veld bij ESPN direct na het laatste fluitsignaal.

“In de eerste helft spelen we niet goed. We kwamen niet in ons spel. Dan kom je achter door een fantastisch schot, maar die vliegt er zomaar in. Dan loop je achter de feiten aan en daar kwamen we voor rust niet bovenop”, analyseert de 33-jarige verdediger. “In de tweede helft zet je het om, scoor je snel twee keer. Dan moet je eigenlijk doorpakken, maar zak je te ver terug. Je probeert dat te zeggen, maar het kwam er niet door. Als je vooruit druk blijft zetten dan komen zij minder snel aan onze kant. Nu zak je in en krijg je zo’n goal tegen. Doodzonde.”

Bekerfinale

Over de bekerfinale wilde de aanvoerder het niet hebben. “Ik kijk niet naar volgende week. Het is hartstikke leuk dat je een finale gaat spelen, maar in de competitie zijn we zo goed bezig. Dan sta je 2-1 voor en mag je het niet weggeven. Als je omhoog wil gaan en iets wil bereiken, dan moet je juist klaar zijn voor dit soort wedstrijden.”

Eerder op de zondag versloeg Ajax FC Twente met 2-1. Door het gelijkspel van NEC gaan de Nijmegenaren niet weer naar plek vijf toe. “Dat bedoel ik en daar ben ik echt niet blij mee. Ik vind het echt zonde en heel klote.”

‘Verschrikkelijke week’

Ook ging Nuytinck nog even in op vorige week, waarin NEC de Gelderse derby won, maar de verdediger zelf vooral ziek thuis zat. “Het was een verschrikkelijke week voor mij. Ik heb vier dagen niet gegeten en geslapen. Mijn kleine die was net geboren en daar ging het niet goed mee, bovenop zelf ziek zijn. Pff, ja dat is echt klote.”

Foto: Orange Pictures