Bram Nuytinck verving tijdens de rust in de wedstrijd tegen Feyenoord de geblesseerde Rémy Amieux en bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt. De verdediger vindt het lastig om reserve te zijn, maar begrijpt dat Wiljan Vloet hem passeerde. “Ik vind ook dat ik de afgelopen wedstrijden minder speelde.”
De wedstrijd tegen Feyenoord was een wereld van verschil in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen FC Dordrecht. “Tegen Dordrecht verlies je zoveel duels. Alle tweede ballen waren voor hen. Vandaag zag je dat wij bijna alles wonnen. De tweede helft begonnen we wel wat stroef, maar daarna kwamen we weer op gang. Vandaag hebben we het aanvallend goed gedaan en zijn we niet te ver teruggelopen.”
Het doelpunt van de linksback was precies zoals hij in gedachte had. “Toen Lasse Schöne de corner ging nemen, kwam hij mij tegemoet lopen. Ik zei meteen: ‘Lasse, leg hem bij de eerste paal voor mij neer’. De bal kwam er perfect en ik kon hem zo binnenkoppen.”
Nuytinck vindt het lastig om invaller te zijn. “Ik speelde tegen Dordrecht niet en nu weer niet.  Dan ga je er natuurlijk wel over nadenken. Misschien is het ook logisch. De trainer maakt keuzes en heeft honderd procent gelijk. Ik vind ook dat het de afgelopen wedstrijden en soms op de trainingen iets minder ging. De concurrentie is alleen maar goed. Daar kan het team alleen maar beter van worden. Ik vind ook dat Rémy een goede eerst helft heeft gespeeld. Zonde voor hem dat hij dan geblesseerd uitviel, maar ik ben dan blij dat ik mocht invallen en die goal maakte.”
Een oorzaak van zijn mindere spel kan de speler niet direct aanwijzen. “Ik weet niet waardoor het komt. Natuurlijk draaide het team wat minder, maar je moet zelf wel gewoon je taken uitvoeren. Gewoon weer mijn basistaken uitvoeren en er weer voor gaan. Deze week had ik wel het gevoel dat ik vooruitgang boekte en dat moet zo doorgaan. Ik wil mijn oude niveau weer terugkrijgen en voetballen zoals ik kan voetballen, want ik kan veel beter dan ik heb laten zien dit seizoen.”
De 3-0 overwinning op Feyenoord geeft in ieder geval vertrouwen. “Het vertrouwen is nu zeker groter voor de volgende wedstrijd. Natuurlijk wil ik die wedstrijd graag spelen. Maar het liefst omdat de trainer voor mij kiest en niet omdat Amieux geblesseerd is.”