NEC verloor zondag met 1-6 van Ajax. Een ware afgang voor de Nijmegenaren. Bram Nuytinck baalde flink van de ruime nederlaag, waarbij hij in de eerste helft nog op de bank plaatsnam. "Het is nog veel frustrerender dan tijdens zo’n wedstrijd in het veld staan", zegt Nuytinck op de officiële website van NEC.

"Je zit op de bank en ziet voor rust die vier doelpunten vallen, dat is gewoon écht klote. Het waren stuk voor stuk persoonlijke fouten. En dan wil je het team helpen, maar dat gaat niet als je op de bank zit. Dat is behoorlijk frustrerend inderdaad."

Na de rust kwam Nuytinck in de ploeg voor Pavel Cmovs. "Je komt erin, probeert het team te helpen, maar dat is zó moeilijk als je met 4-0 achter staat tegen een ploeg als Ajax. De wedstrijd is dan eigenlijk wel gespeeld en dan is het lastig om in de rust die knop om te zetten en met een ander gevoel weer aan die tweede helft te beginnen."

De verdediger vond zelf dat hij de hele wedstrijd had kunnen spelen. "Maar goed, ik heb maar anderhalve keer getraind en mijn knie heeft wel een behoorlijke tik gehad. De medische staf wil geen gekke dingen doen met het risico dat ik er langer uit kan liggen. Dan is het logisch dat ze rustig aan doen met me, maar als het aan mij had gelegen dan had ik gewoon gespeeld. Maar ja, een speler wil dat ook wel eens te snel."

"Je wint bij Heerenveen met 2-0, dan ga je met een goed gevoel naar zo’n wedstrijd tegen Ajax toe. We begonnen ook nog wel aardig, kregen een kansje, maar daarna geef je in tien minuten tijd de wedstrijd compleet weg. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Het is gewoon klote dat je met 6-1 verliest, dit kan gewoon echt niet."