Bram Nuytinck baalt uiteraard na de verloren derby tegen Vitesse. Als kind van de club weet hij wat er op het spel staat bij deze wedstrijd en dat het NEC, ondanks het betere spel, niet lukte om te winnen doet pijn.

“Deze komt heel hard aan. Wat kan ik zeggen?”, begint Nuytinck. “Na zo’n nederlaag baal je gewoon. Ik denk dat je hem gewoon moet pakken. In de eerste helft spelen we best prima. Vitesse zakte ver in en liet ons het spel maken. Dan creëren we vier honderd procent kansen. Die maak je dan niet. We knokken onszelf knap terug na die 0-1, maar in de tweede helft hebben ze geen kans gehad, totdat die vrije trap erin valt.”

Het eerste uur speelde NEC alleraardigst, maar daarna kakte het een beetje in. “Ze maakten het spel heel klein en daardoor wordt het heel lastig om iets te creëren. Ik vind het knap van ons dat we dan toch nog zoveel kansen hebben kunnen creëren. We hadden voldoende kansen, maar dan krijgen we hem op zo’n kut manier tegen en dan verlies je zo.” De goal viel door een vrije trap van Million Manhoef. “Ik had het gevoel dat de lijn bij ons niet goed stond. Ik moet het wel nog terugzien. Ik keek nog achter me en toen zei ik nog van kom naar voren toe.”

Na de staking

Uiteindelijk viel de bal goed voor Dominik Oroz en kopte hij Vitesse op voorsprong. Door een flesje water op het veld moesten de spelers uiteindelijk even naar binnen. “Je probeert nog wat. We wisten dat het nog één minuut was plus nog extra tijd. Dan kan je misschien nog wat doen. Dan krijg je de 1-3 tegen door miscommunicatie en dan weet je dat het klaar is.” En dus klonk er voornamelijk teleurstelling in de kleedkamer. De vraag luidde vooral bizar het is dat NEC niet heeft gewonnen. “Dat vind ik ook. Bas zegt net ook in de kleedkamer hoe verschrikkelijk het is dat we hier niet hebben gewonnen. We horen hier gewoon te winnen. We hebben het betere van het spel gehad en meer grote kansen gehad. Zij hebben één goal, een vrije trap en een counter gehad.”

Vooral de manier waarop doet pijn bij de verdediger. “Als je helemaal wordt weggetikt en je verliest hier terecht, dan is dat verschrikkelijk, maar dan sta ik hier ook met een ander gevoel. Nu had je hier gewoon moeten winnen en dan verlies je, dat doet pijn.” NEC pakte sinds de promotie slechts één punt tegen de Arnhemmers. Dat doet bij de supporters pijn, begrijpt ook Nuytinck. “Als je kijkt naar de supporters zaterdag op de laatste training. Dat geeft al aan dat het een speciale wedstrijd is. Ik kom uit Nijmegen en ik weet wat deze wedstrijd betekent. Ik heb hier allemaal vrienden en familie op de tribune zitten, die gewoon willen dat wij hier goed presteren. Het is gewoon zonde.”