Bram Nuytinck had zondagmiddag een dubbele teleurstelling te verwerken. NEC speelde met 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk en Nuytinck zelf kreeg onnodige een gele kaart, waardoor hij er in de laatste thuiswedstrijd van woensdag tegen AZ niet bij is. "Daar baal ik echt enorm van. Ik was gewoon te laat, een beetje dom misschien. Zo’n belangrijke wedstrijd woensdag en dan ben ik er niet bij", zo meldt Nuytinck op de officiële site van NEC.

Over de wedstrijd tegen RKC was Nuytinck kort: "In de eerste helft was het zeker niet goed, maar feitelijk geef je zelf ook weinig weg doordat de organisatie redelijk stond. In de tweede helft kom je zelf nog op voorsprong en normaal gesproken moet je een wedstrijd als deze dan over de streep kunnen trekken. Maar twee minuten later was het alweer gelijk. Zo’n doelpunt mag je dan natuurlijk nooit tegen krijgen."

Nadat Melvin Platje in de tweede helft de 1-0 voor NEC had gescoord, stond het twee minuten later weer gelijk. Rick ten Voorde, dit seizoen door NEC verhuurd aan RKC, scoorde de gelijkmaker voor de Waalwijkers. "Ik gaf een lange bal naar voren, waar de bal verspeeld werd. RKC gaf meteen een lange bal terug, waarbij Rens van Eijden en Zoltan Szélesi tegen twee man stonden. Ten Voorde stond volgens Zoltan buitenspel, maar dat kon ik niet zien. Ten Voorde schiet ‘m daarna goed binnen", zegt hij somber. "Ik heb ‘m nog niet gesproken, maar ik zal ‘m vanavond nog wel even bellen."